RMDSZ-es parlamenti képviselői iroda nyílt Kisjenőben

Péntek délután nyitotta meg második irodáját választókörzetében Faragó Péter Arad megyei RMDSZ-es parlamenti képviselő.

Az első még a tavaly decemberi törvényhozási választások után kezdte meg működését Aradon, a második pedig Kisjenő Erdőhegy nevű negyedében (a Fehér-Körös bal partján elterülő városrészben, az egykor közigazgatásilag önálló településen élnek zömmel a helybéli magyarok) található. A helyi református egyházközség tulajdonában lévő, igényesen felújított régi parókián kapott helyet, ahol az RMDSZ-székház is működik.

Faragó Péter szerint Kisjenő egy kistérségi központ, ez indokolta, hogy itt létesítsen képviselői irodát, amely kapocs lesz a jövőben közte és az Arad és Bihar megye határán, a Körös-közben élő magyarság között. Hogy erre igény van, azt is jelzi, hogy a megnyitón a környékbeli települések magyar elöljárói is megjelentek. Az Arad megyei honatya szerint közösségi és magánügyekkel egyaránt fordulhatnak hozzá, és lehetősége szerint havonta egy-két alkalommal fogadóórát is fog tartani Erdőhegyen. Molnár Ferenc helyi irodavezető elmondta, hogy kedden és csütörtökön 17.30 és 19.30 óra között, szombatonként pedig 9–12 óra között tart nyitva az iroda.

Bíró Zoltán, helyi RMDSZ-elnök, városi tanácsos szerint a parlamenti képviselői iroda ellensúlyozza majd a tavalyi helyhatósági választásokon elveszített egyik mandátumot a kisjenői képviselő-testületben (jelenleg csak egy RMDSZ-es tag van a döntéshozásban).

A közeljövőben egy másik kistérségi központban, Pécskán is irodát nyit Faragó Péter.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?