Csoma Botond ismét interpellált a kolozsvári Vasutas Park ügyében

Újra írásban interpellált Csoma Botond Kolozs megyei képviselő a szállításügyi miniszterhez a kolozsvári Vasutas Park ügyében. Arról kérdezte a tárcavezetőt, hogy a kormány mikor ruházza át a városra a létesítményt.

A politikus elmondta, a kolozsváriak szeretnék ismét birtokukba venni a jelenleg a Román Vasúti Társaság (CFR) tulajdonában lévő a Vasutas Parkot, amely elfogadhatatlanul elhanyagolt állapotban van.

„A szándék megvan a kolozsvári önkormányzat részéről, hogy rendbe tegye, de a tulajdonjogi viszony tisztázásáig a keze meg van kötve, a megoldás pedig a szállításügyi minisztérium fiókjában lapul. Vissza kell adni ezt a területet a kolozsváriaknak. Egy hasznos, élvezhető zöldövezet kialakítását sürgetjük, nem az elhanyagolt helyzet továbbtartását” – idézte a képviselőt az RMDSZ csütörtöki hírlevele.

Csoma Botond a közigazgatási és területrendezési bizottságának tagjaként márciusban interpellációban kérte a szállításügyi minisztert arra, hogy kormányhatározattal helyezze át a parkot az önkormányzat tulajdonába, annak érdekében, hogy a korszerűsítő munkálatok elkezdődhessenek. Választ is kapott, amely szerint a határozatot már akkor előkészítették és jóváhagyásra várt, mégsem került még napirendre.

Kolozsvár második legnagyobb parkja egykoron a város marhapiacának adott otthont, majd a hatvanas években vidámparkká alakították. Ma az elhanyagolt terület, a szállításügyi minisztérium alárendeltségében lévő vasúttársaság tulajdonában van így, bár a városi önkormányzatnak konkrét tervei vannak a park felújítására, nem áll módjában elindítani a munkálatokat mindaddig, amíg a tulajdonjogi viszony nem rendeződik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?