Kultúrára és sportra fordítható értékjegyeket vezetne be Szabó Ödön

Kulturális és sporttevékenységekre használható értékjegyek bevezetését javasolja Szabó Ödön Bihar megyei RMDSZ-es képviselő, aki csütörtökön bemutatta jövő héten benyújtandó törvénykezdeményezését.

Jelenleg három törvény szabályozza a különböző értékjegyek (utalványok) kibocsátását és felhasználás módját. Szabó Ödön képviselő összevonná e három jogszabályt, illetve bevezetné a kulturális és a sport értékjegyet is. A politikus emlékezetett: az értékjegyek a munkaadók számára adókedvezményekkel járó juttatások.

A képviselő elképzelése szerint a kulturális utalványokat színház- és koncertjegyek, -bérletek vásárlására, kiállítások látogatására stb. használhatják majd fel a kedvezményezettek, értéke havonta 150 lej, vagy alkalmanként 300 lej lenne a törvénytervezet szerint.

A sport értékjegyeket sport- vagy fitnesztermekbe való belépéshez, de akár utókezelésekhez is lehetne használni, azon szolgáltatások ellenértékenként, amelyeket nem támogat az egészségbiztosító pénztár – magyarázta. A sportutaványokat havonta kaphatnák az alkalmazottak, értékük legtöbb 300 lej lenne.

A bölcsődei jegyek szabályzásán is változtatna Szabó Ödön. Mint mondta, ezek értéke most fix összeg, 450 lej, azonban ezt az összeget a kisebb vállalkozások nehezen tudnák kifizetni. A törvénytervezet szerint a bölcsődei jegyek értéke legtöbb 450 lej lenne, tehát annak a munkaadónak, akinek módjában és hajlandóságában áll a 450 lejnél kisebb, például 100 lejes támogatást nyújtani ily módon alkalmazottjának, az új törvény életbe lépése után megteheti majd.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?