Több tízezer csomag cigarettát küldött illegálisan Nagy-Britanniába öt fiatal

Őrizetbe vettek öt férfit a Hunyad megyei rendőrök. A gyanú szerint több tízezer csomag cigarettát küldtek illegálisan Nagy-Britanniába. A csempészárut építkezési anyagok közé rejtették - tájékoztat a Hunyad megyei rendőr-főkapitányság. 

Az ügyben kilenc házkutatást végeztek, a 22 és 45 év közötti férfiak vajdahunyadi és pusztakaláni lakhelyén vizsgálódtak. 

"A nyomozás során a rendőrség megállapította, hogy 2016-ban és 2017-ben az öt férfi több alkalommal is építkezési anyagokat küldött Nagy-Britanniába, az áru közé nagy mennyiségű cigarettát rejtve. A szállítást fuvarozással foglalkozó cégek végezték, amelyek képviselőit félrevezették a szállítmányok tartalmával kapcsolatban, és hamis kísérő okiratokat állítottak ki" - írja az Agerpres hírügynökséghez eljuttatott közlemény. 

Az illegálisan szerzett pénzből a gyanúsítottak használt személygépkocsikat vásároltak Nagy-Britanniában, ezeket később Romániában értékesítették, illetve ingatlanokat vásároltak. 

Egy nemzetközi rendőrségi akció során 41 500 csomag cigarettát foglaltak le a hatóságok. Az öt férfi ellen többek között pénzmosás és magánokirat-hamisítás gyanúja miatt indult eljárás. 

A Hunyad megyei rendőrség folytatja nyomozást a nagy-britanniai hatóságokkal közösen, hogy feltárják a bűnszervezet teljes tevékenységét. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?