Fényes nappal medvék ólálkodtak a Hargita megyei Miklósfalva határában

Négy medve ólálkodott csütörtök délután a Hargita megyei Miklósfalva határában, nagyon közel a lakott területhez. Az egyikről felvételt is készített egy helyi állattartó vállalkozó. A miklósfalviak a gyerekeiket féltik.

„Szólt a juhászunk, hogy medvét lát. Hívtam gyorsan a gyerekeket, és indultunk is. Csodák csodája, négy medvét láttunk, de ez került lencsevégre” – írta farmjának a Facebook-oldalára a felvételt készítő Máté Zoltán.

Beszámolója szerint a vállalkozó napelemes éjszakai lámpákkal próbálja távol tartani a vadakat az állataitól, emellett kilenc kutyát tart. „Ősszel 6-7 farkas járt falkában, már az idén is egy megkísérelt a juhok közelébe jutni. A medve mindennapos (éjjeles). Az embereim nem tudnak pihenni éjszaka” – panaszkodott Máté Zoltán.

A felvétellel kapcsolatos hozzászólásokból kiderül, hogy a medvék jelenléte lassan mindennapos a falu környékén, és a miklósfalviak a gyerekeiket féltik. „Hogy lehet így a gyerekeket kiengedni? Régen az egész határban kószáltunk, felnőttek nélkül” – írta egy anyuka.

Mint korábban írtuk, május elején újabb medvetámadás is történt Hargita megyében. Csíkszereda határában két fiatal juhász keresztezte a nagyvad útját, a támadás következtében mindketten kórházba kerültek. Előtte pedig Hargita megye északi határától nem messze, a Maros megyei Ratosnyán, egy ház udvarán játszó kislányt támadott meg a nagyvad.

A Hargita megyei medvetámadások és a vadkárok jelenségét ebben a cikkünkben jártuk körül.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?