Adj nevet az élőben nézhető magyarfenesi gólyacsalád tagjainak

Most már nevet is adhatunk annak a magyarfenesi gólyapárnak, amelynek mindennapjait élőben is nyomon követhetjük az interneten.

A Kolozsvártól mintegy 20 kilométerre fekvő falu gólyafészkére az Apáthy István Egyesület és a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológia és Ökológia Intézete szerelt webkamerát, amelynek képeit a clujbird.ro honlapon közvetítik. A magyar, román és angol nyelvű honlap működtetői az élőképek mellett rövid bejegyzésekben is rögzítik a gólyafészek eseményeit. 

A szerdai bejegyzés szerint a névadási kampányban a gólyaszülők neveire négy-négy lehetőséget jelöltek meg, az érdeklődök ezek közül választhatnak. A tojó az Estike, Bese, Ella és Leske, a hím a Kele, Miska, Elek és Deres lehetőségeket kapta. Szavazni május 25-ig itt lehet. 

A magyarfenesi gólyafészekbe március 22-én tért vissza a hím gólya, és több mint két héttel később, április 8-án érkezett melléje a tojó. A tojó négy tojást rakott, a negyedik tojás héja – ismeretlen okokból – eltört, és a gólyapár kitolta a fészek szélére.

A gólyacsalád történetéről bővebben itt olvashatsz. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?