Emberekre támadt egy medve Csíkszereda határában

A Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fertőző osztályán ápolnak két juhászt, akikre medve támadt vasárnap este a város határában.

A kórház diszpécser-szolgálatól megtudtuk: az áldozatok testvérek, egyikük a 19 éves T. A., a másik a 21 éves T. E.. Éjfél körül szállították őket a sürgősségre, a mentőket az apjuk hívta ki. Mivel fennáll a gyanú, hogy a nagyvad veszett volt, az éjszaka folyamán a kórház csíksomlyói infektológiai osztályára szállították őket.

A medvetámadás a Csíkszereda határában lévő csibai letérő melletti esztenánál történt. Az egyik fiút a lábán, a másikat a kezén sebesítette meg a nagyvad. Előbbi állapota súlyosabb, de egyikük sincs életveszélyben – tájékoztatott a diszpécser-szolgálat ügyeletese. Az Agerpres információi szerint a fiatalemberek életét az apjuk mentette meg, aki elkergette a nagyvadat.

A hírügynökség a Hargita Megyei Környezetvédelmi Hatóság tavalyi statisztikáját is idézte az üggyel kapcsolatban. Eszerint az elmúlt évben 124 medvetámadást regisztráltak a megyében, melyek következtében hatan kerültek kórházba, köztük egy 12 éves kislány. Az élelmet kereső vadállatok elsősorban a nyájakat, és az ezeket őrző pásztorokat, valamint az erdei gyümölcsöt és gombát szedő embereket veszélyeztetik.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?