Több tucat védőszivacsot tettek tönkre a brassópojánai sípályákon a medvék

Több mint 30 védőszivacsot tettek tönkre a téli álmukból ébredő, eleség után kutató medvék a brassópojánai sípályákon. A garázdálkodó emlősök egy hóágyút is megrongáltak. 

"A védőszivacsokat teljesen tönkretették, a hóágyú azonban még javítható. Egy szivacs körülbelül 200 euróba kerül, úgyhogy jelentős károkról beszélhetünk. Megállapításunk szerint 4-5 medvéről lehet szó, amelyek a téli álmukat követően most eleséget keresnek maguknak. Egyelőre van néhány pótszivacsunk, de a következő idényre újakat kell vásárolnunk, hogy kicseréljük az állatok által tönkretett védőfelszerelést" - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Dorin Drăgoi, Brassópojána sípályáinak működtetője. 

Az állatok által tönkretett szivacsokat a város költségvetéséből vásárolják meg, ugyanis a sípályák a város fennhatósága alá tartoznak. 

Dorin Drăgoi átiratban kérte a barcarozsnyói erdészeti hivatalt, hogy vegyék elejét a medvék támadásainak, ugyanis ezek az üdülőtelepre is lemerészkednek éjjel, hogy élelemhez jussanak. 

Az idézett forrás szerint a medvék 2012-ben is tönkretették az oszlopok, fák köré csavart védőszivacsokat, azonban a kár nem volt ekkora mértékű, mint idén. 

Néhány napja a síoktatók és turisták a Drumul Roşu sípálya közelében láttak egy medvét, amely az emberek okozta nagy zsivaj miatt visszahúzódott az erdőbe.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?