Fénymásolt eurót árult egy román férfi Debrecenben

Előzetes letartóztatásba helyeztek Magyarországon egy román állampolgárt, aki 60 ezer hamis eurót adott el egy nyíregyházi férfinek.

A becsapott áldozat azért akart valutát vásárolni Constantin D.-től, mert az illető a banki árfolyamnál 7 forinttal árulta olcsóbban az eurót, így a nyíregyházi vevő 420 ezer forintot takarított volna meg a tranzakcióval.

A vevő meg is nézte a bankókat, majd kifizette a 18 millió 120 ezer forintot. A román férfi egy fekete számzáras táskát tett a vevő autójába, azt állítva, hogy abban van a deviza. A nyíregyházi férfi azt hitte, a korábban megvizsgált bankók lapulnak a táskában, de mint pár perccel később kiderült, hamis, fénymásolt papírpénzekért fizetett 18 milliót forintot.

Már majdnem búcsút intett a pénzének, amikor néhány nappal később egy ismerőse szólt neki, hogy egy férfi kedvezményes áron árul eurót, s lehet, hogy éppen a romániai csaló az eladó. Mint kiderült, a megérzés helyes volt: 60 éves román állampolgárt a rendőrök őrizetbe vették, ellene jelentős kárt okozó csalás miatt indult eljárás.

Constantin D. beismerő vallomást tett, s azt ígérte, megtéríti a sértett kárát. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?