Megfellebbezte Daniel Constantin az ALDE kongresszusával kapcsolatos törvényszéki döntést

Megfellebbezte Daniel Constantin a Bukaresti Törvényszék döntését, amelyet a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) kongresszusával kapcsolatban benyújtott óvása ügyében hozott a bírói testület.

Ezt Facebook-bejegyzésben közölte pénteken az ALDE társelnöke. „Amint azt már több ízben is mondtam, Călin Popescu Tăriceanu visszaélésszerűen hívta össze a kongresszust. Tudomásul vettem a törvényszék döntését, és fellebbeztem ellene. Továbbra is folyamatban van a per, amelynek végén kiderül, hogy Tăriceanu magatartása és döntései demokratikusak-e vagy visszaélésszerűek, ahogyan azt állítottam és állítom továbbra is” - írja bejegyzésében Constantin.

Az ALDE társelnöke ama véleményének is hangot ad, hogy Călin Popescu Tăriceanu okolható a Konzervatív Párt (PC) és a Liberális Reformpárt (PLR) fúziójának kudarcáért. „A pártfúzió Tăriceanu miatt vallott kudarcot, mert ő saját és a hozzá közel állók érdekeit mindennél előbbre helyezte. Nem teszünk le a perről, amellyel a cél a PC és a PLR fúziójának érvénytelenítése” - teszi hozzá Constantin.

Az ALDE pénteken közölte, a Bukaresti Törvényszék elutasította Daniel Constantin óvását, amellyel utóbbi az alakulat kongresszusának felfüggesztését kérte. A kongresszusra április 21-én és 22-én kerül sor, az előzetesen elfogadott program szerint - írta közleményében az ALDE.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?