Tăriceanu: az ALDE jövőjéről a kongresszus dönt

A Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) kongresszusáig a párt minden tagja megőrzi politikai tisztségét, az ALDE jövőjéről a kongresszus dönt majd - közölte Călin Popescu-Tăriceanu, a formáció társelnöke hétfőn. 

Tăriceanu ezt a párt másik társelnökével, Daniel Constantinnal kapcsolatban mondta, akitől vasárnap az ALDE - a párt Központi Politikai Bürója döntése alapján - megvonta politikai támogatását. Călin Popescu-Tăriceanu hétfőn kifejtette: a kongresszusig ő is és „minden más kollégánk is megőrizzük politikai tisztségeinket. A kongresszus fog dönteni az ALDE jövőbeni struktúrájáról. A kongresszus csak a leendő vezetőséget választja meg, nem foglalkozik párttagok kizárásával” – tette hozzá.

A politikai formáció társelnöke kifejtette, a kongresszusig az ALDE politikai végrehajtó bürója hozza meg az operatív döntéseket. 'Az vesz részt, aki óhajt. Nem lehet kényszeríteni senkit' - fogalmazott Tăriceanu. 

Az ALDE állandó küldöttsége döntésének értelmében április 21-én tartják a politikai alakulat rendkívüli, majd 22-én a rendes kongresszusát. 

Kapcsolódók

Kimaradt?