Ghiţă-ügy: Grindeanu gratulált a rendőrségnek

Sorin Grindeanu gratulált a rendőrségnek, amiért tette a kötelességét a Sebastian Ghiţă volt képviselővel kapcsolatos ügyben. 

"Gratulálni szeretnék a román rendőrségnek, mert tette a kötelességét. Ez egy nagyon jó dolog. Most elkezdődik az ilyen esetekben alkalmazott eljárás, amely végül Sebastian Ghiţă kiadatásához és Romániába hozatalához vezet" - nyilatkozta a miniszterelnök a közszolgálati televíziónak adott interjúban.

"Valószínűleg nem volt egyszerű. Meggyőződésem, hogy a belügyminisztérium illetékesei - és nemcsak ők - mindent elkövettek" - válaszolt a kormányfő arra a kérdésre, hogy mi a véleménye a hatóságoknak a Ghiţă-ügyben végzett munkájáról.

 Azokra a hírekre reagálva, miszerint egyes politikusok tartanak attól, ha Ghiţă visszakerül Romániába, leleplező vallomásokat tesz majd, Grindeanu azt mondta: "Megeshet, hogy egyesek félnek, de ez legyen az ő dolguk. Minket csak az érdekel, hogy alkalmazzák a törvényt. A kormánynak nem kell foglalkoznia a találgatásokkal, azzal, hogy ki mit mond". 

A rendősrég a péntekre virradó éjszaka fogta el és vette őrizetbe Sebastian Ghiţă volt képviselőt. A nemzetközileg körözött üzletembert Belgrádban találták meg, miközben hamis iratokkal próbálta igazolni magát - tájékoztatott közleményében a rendőrség. 

Kapcsolódók

Kimaradt?