Több csendőr, rendőr és határrendész lesz szolgálatban vasárnap

Több csendőr, rendőr és határrendész teljesít szolgálatot virágvasárnap ünnepén a vallási megmozdulások alkalmával, hogy megelőzzék a lakosság nyugalmát zavaró eseményeket.

„Átlagosan naponta hétezer csendőr teljesít majd szolgálatot országos szinten a lakosság biztonságának érdekében, különös tekintettel azokra a helyszínekre, ahol vallási, kulturális vagy sporteseményeket is szerveznek” – tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget a belügyminisztérium.

Országos szinten 8500 rendőr fog szolgálatot teljesíteni, megemelték a járőröző csapatok számát, akik főként a templomok és üdülőtelepek környékén fognak a közrendre vigyázni. A sürgősségi helyzetek megoldására 5.500 tűzoltó áll készenlétben.

Több határrendész is fog dolgozni a következő időszakban, hiszen péntektől életbe lép a schengeni egyezmény határokra vonatkozó módosított szabályzata, miszerint rendszeresen ellenőrizhetik a Schengen-övezetbe érkező vagy onnan kilépő járműveket, ezzel egy időben pedig növekedhet a határátkelőknél a várakozási idő.

Az országos határrendészet azt javasolja az utazóknak, hogy minden határátkelőt vegyenek igénybe, hogy ne alakulhassanak ki nagy sorok egyes helyeken. A belügyminisztérium szerint 19 megyében és a fővárosban nagyszabású vallási megmozdulásokat szerveznek a hétvégén.

Kimaradt?