Húszezer lej kártérítés fizetésére köteleznék Pontát egy Facebook-bejegyzés miatt

Húszezer lej erkölcsi kártérítést kell fizetnie Victor Pontának Lucian Isar volt miniszter részére - döntött a bukaresti második kerületi bíróság. A döntés nem jogerős.

A bukaresti második kerületi bíróság helyt adott Lucian Isar panaszának, aki azt követően perelte be Victor Pontát, hogy a volt miniszterelnök 2016 februárjában azt írta a Facebookra: „az állam speciális intézményeitől” származó információi szerint Lucian Isar korrupciós tettet kísérelt meg, pontosabban egy nagy amerikai befektetőtől akart személyes előnyöket kicsikarni, cserébe egy fontos projekt romániai megvalósításának támogatásáért.„Rögtön szóltam Crin Antonescunak a helyzetről, aki meg is értette, és néhány óra múlva le is cseréltük Isart Mihai Voicura. Valószínű, hogy akik engem értesítettek, azok a DNA-t is tájékoztatták” - írta akkor Ponta a közösségi oldalra.

Később azonban a Nemzeti Liberális Párt (PNL) akkori elnöke, Crin Antonescu úgy nyilatkozott: semmiféle tájékoztatást nem kapott Pontatól Isarral kapcsolatban.

Lucian Isar Alina Gorghiu férje. A Victor Ponta vezette kormányban az üzleti környezetért felelő tárca nélküli miniszter volt. 2012 augusztusában mondott le tisztségéről.

Kapcsolódók

Kimaradt?