Elfogadták Nagyvárad idei költségvetését

A városi önkormányzat csütörtöki ülésén a tanácstagok egyhangúlag elfogadták Nagyvárad költségvetését. Bihar megyeszékhelye ebben az évben több mint egymilliárd lejből gazdálkodhat.

A költségvetés kiadási oldalán a fent említett összeg, a bevételi oldalon 979 645 750 lej szerepel, a különbözetet az elmúlt évek bevételi többleteiből fedezik. Az önkormányzat 600 millió lejnyi bevételre számít saját forrásokból, állami illetve uniós támogatásokból. Hitelekből 7,6 millió lejre, külső forrásból érkező, vissza nem térítendő támogatásokból pedig 3,9 millió lejre számolnak.

Az önkormányzat kezelésébe tartozó, de saját költségvetéssel rendelkező intézmények 367,9 millió lejes bevétellel számolnak. Nagyváradon saját forrásokból 226,9 millió lejt fordítanak a befektetésekre, a működési költségekre pedig 421,6 millió lejt. Az alárendelt intézmények saját büdzséjükből 360 millió lejt fordíthatnak működésre, 31,5 millió lejt pedig befektetésekre. A hitelekből és külső forrásokból származó összegeket a befektetésekre fordítják.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?