FRISSÍTVE - Csúszópénz elfogadásával gyanúsítanak háromszéki orvosokat

FRISSÍTVE: Korrupcióval gyanúsítanak több háromszéki orvost, akik a gyanú szerint különböző javakat fogadtak el azért, hogy rokkantsági nyugdíjazáshoz szükséges igazolásokat bocsássanak ki. A belügyminisztériumi korrupcióellenes igazgatóság (DGA) csütörtökök 12 helyszínen tartott házkutatást.

Csütörtökön a Brassó megyei törvényszéki ügyészség irányítása alatt a Korrupcióellenes Igazgatóság (DGA), a Kovászna megyei korrupcióellenes szolgálat (SJA) és a háromszéki csendőrség munkatársai 12 sepsiszentgyörgyi helyszínen tartanak házkutatásokat.

Többek között a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Kórház és a járóbeteg-rendelő ideggyógyászati osztályainak ajtaját pecsételték le, de vizsgálódnak a Kovászna Megyei Nyugdíjpénztár munkaorvosi rendelőjében és egy háziorvosi rendelőben is. Emellett házkutatást tartanak több háromszéki és brassói magánszemély otthonában.  „Jöttek és lepecsételték az ajtókat (...) egyelőre nem tudunk részleteket” - nyilatkozta András Nagy Róbert kórházigazgató.

A DGA közleménye szerint a házkutatások során próbálják feltárni több orvos és közvetítő bűnözői tevékenységeit. A gyanú szerint az ügyben érintett háromszéki orvosok különböző javakat fogadtak el a hozzájuk fordulóktól vagy közvetítőkön keresztül, a rokkantsági nyugdíjazáshoz szükséges igazolások kiállításáért, ezáltal károsították az államkasszát.

Az ügy részleteire a későbbiekben visszatérünk.

Cikkünk frissül

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?