Letartóztatták az ittasan halálos balesetet okozó ügyvédet

Elrendelte pénteken a iaşi-i ítélőtábla annak az ügyvédnek az előzetes letartóztatását, aki ittas állapotban halálos balesetet okozott szerda este a városban. A 31 éves Victor Ioan Axinte nem fellebbezett.

Az ügyvéd egy vendéglőben vacsorázott a barátnőjével szerda este. A parkoló biztonsági kamerájának felvétele szerint imbolyogva távozott az étteremből, mégis autóba ült. Erről minden jel szerint a nő sem tudta – vagy nem is akarta – lebeszélni.

A baleset egy útkereszteződés jelzőlámpájánál történt: az ügyvéd Toyota Corollája óriási erővel hátulról egy várakozó autónak ütközött. Victor Ioan Axinte elaludhatott a kormánynál, mert az előzetes vizsgálatok szerint járműve sebessége elérte a 150 km/h-t. A baleset az alábbi videón 01.00-tól látható.

A jelzőlámpánál várakozó autó teljesen összeroncsolódott. Egyik utasa, egy 26 éves fiatalember a helyszínen életét vesztette, a mellette ülő barátnője pedig nagyon súlyos sérüléseket szerzett, jelenleg kómában fekszik egy kórházban.

Az ügyvéd is megsérült, alig állt a lábán, így a rendőrök meg sem tudták szondáztatni. A kórházi vizsgálatkor derült ki, hogy vérének alkoholtartalma 1,98 mg/l volt. A barátnője is kórházba került, de pénteken hazaengedték.

Kapcsolódók

Kimaradt?