FRISSÍTVE - Magyar diákokat szállító kisbusz borult fel Hunyad megyében

FRISSÍTVE: Felborult egy iskolabusz hétfő reggel a Hunyad megyei Csernakeresztúron. A jármű a magyar tannyelvű Téglás Gábor elméleti líceumba szállított diákokat. Az ittas sofőr elaludt a volánnál. Kocsi Attila Levente iskolaigazgató a Maszolnak elmondta, hogy a gyerekeknek az ijedtségen kívül nagyobb bajuk nem esett.

Az Agerpres tudósítása szerint a  baleset a Dévát Vajdahunyaddal összekötő úton történt. A mikrobuszban 18 diák utazott. Kilenc tanulót a dévai és vajdahunyadi kórházakba szállítottak kivizsgálásra, további négy gyereket szüleik szállítottak el a kórházba.

A Hunyad megyei rendőr-felügyelőség szóvivője, Bogdan Niţu elmondta, a kisbusz Vajdahunyadról tartott Déva fele. Tájékoztatása szerint a 61 éves sofőr azt nyilatkozta, hogy a fáradtság miatt elaludt a volánnál. A jármű lesodródott az útról, és felborult.

Utóbb megszondáztatták a sofőrt, és a műszer 0,34 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki a leheletében. A baleset helyszínére több tűzoltó és mentőegység érkezett, akik kórházba szállították a gyerekeket. 

A Hunyad megyei sajtó információi szerint a kisbuszban utazott Winkler Gyula RMDSZ-es EP-képviselő 17 éves fia is.

FRISSÍTÉS: A gyerekek jól vannak

„Hálistennek az ijedtségen és néhány horzsoláson kívül nagyobb baja nem esett a diákoknak” – nyilatkozta a Maszolnak a Téglás Gábor Elméleti Líceum igazgatója, akit a dévai kórházból eljövőben értünk el telefonon.

Kocsis Attila Levente az Agerpres hírét pontosítva elmondta: a mikrobusz Vajdahunyadról szállított 16 diák Dévára, a legkisebb másodikos, a legnagyobb tizenkettedikes volt. „Magam is a rendőrségtől tudom, hogy a sofőr sajnos nem megfelelő állapotban ült kormányhoz, elaludt, a mikrobusz az út menti árokban felborulva állt meg” – tájékoztatott az igazgató.

A tizenhat gyerekből a mentők kórházba szállítottak nyolcat, hatot Vajdahunyadra, kettőt Dévára. Kocsis Attila Levente  elmondta, az összes gyerek eszméleténél volt, saját lábukon szálltak ki a mikrobuszból. Utóbb hat gyereket a szülők vittek kórházba, a biztonság kedvéért orvosi kivizsgálásra. Két gyereket hazavittek a szüleik, mert az ijedtségen kívül semmi bajuk nem esett.

„A mikrobuszon utazó összes diák állapota stabil. Mindegyikük megijedt, néhánynak horzsolásos sérülése van, egy-kettő fájlalja a hátát, nyakát. De nagyobb bajuk nem történt” – tájékoztatott az igazgató. Kocsis Attila Levente hozzátette: a busz nem az iskoláé, hanem egy cégé, amellyel szerződést kötöttek a Téglás Gábor Elméleti Líceum vajdahunyadi diákjainak ingáztatásáról.

FRISSÍTÉS 2: nem a  szokásos sofőr ült a volánnál?

Információink szerint nem az a sofőr ült a volánnál, aki napi rendszerességgel szállítja a vajdahunyadi gyerekeket Dévára. A szállítási cég hétfőn reggel egy helyettesítőt küldött Vajdahunyadra, aki - minden valószínűség szerint - előző este megrészegedett és munkába állásig nem józanodott ki teljesen. 

A 687-es jelzésű megyei úton rendkívül sűrű kamionforgalom zajlik, alig pár órával később egy halálos baleset történt pár kilométerrel távolabb. 

Kapcsolódók

Kimaradt?