Csíkszeredában épül Hargita megye első, fogyatékkal élő gyerekeknek szánt játszótere

Csíkszeredában épül Hargita megye első, fogyatékkal élő gyerekeknek szánt játszótere, amelynek kialakítását a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete és egy magyarországi alapítvány finanszíroz. 

Fikó Csaba, a szervezet elnöke azt nyilatkozta csütörtökön az Agerpres hírügynökségnek, hogy a játszótéren olyan hintákat szerelnek fel, amelyekre kerekesszékes gyerekek is felülhetnek, különleges csúszdák és más játékok is helyet kapnak, amelyeket a mozgássérült gyerekek is tudnak majd használni. 

Fikó Csaba hangsúlyozta, a fogyatékkal élő gyerekek is szeretnek játszani, és pont olyan joguk van hozzá, mint egészséges társaiknak, így bizonyára örömüket lelik benne nemcsak a gyerekek, hanem azok a sérült felnőttek is, akiknek gyerekkorukban nem volt lehetőségük ilyen speciálisan kialakított játszótereken játszani. 

Az idézett forrás szerint Csíkszereda önkormányzatával közösen építik a játszóteret, a szükséges pénzforrás jelentős részét, 15 ezer eurót egy magyarországi alapítvány biztosítja. 

Fikó szerint már idén tavasszal elkezdődnek a munkálatok, és azt reméli, hogy nyáron már használni tudják a sérült gyerekek a megye egyetlen, számukra kialakított játszóterét. 

Kapcsolódók

Kimaradt?