Egy laptoptáska miatt ürítették ki a nagyszebeni nemzetközi repülőteret

Kiürítették szerdán a nagyszebeni nemzetközi repülőteret, miután egy "gyanús tárgyat" találtak annak területén. Erről később bebizonyosodott, hogy egy utas által ott felejtett laptoptáska volt - tájékoztatott a légi kikötő igazgatója, Marius Gîrdea.

Az igazgató szerint egyetlen járatnak sem volt késése emiatt, az utasokat idejében elkísérték az induló repülőgépekhez, azonban nem a megszokott útvonalon, hogy a tűzszerészek megvizsgálhassák a gyanús hordozható számítógépet.

"13 óra 25 perckor azonosítottak egy elhagyott csomagot, és meghoztuk a szükséges intézkedéseket. 14 óra 15 perckor a tűzszerészek átvették a csomagot, hogy megvizsgálják azt. Közben két repülőgépnek kellett felszállnia, de egyik sem késett, mert máshol szálltak fel az utasok a gépekre. Egy laptop-táska volt (...), végül tisztázódott. 15 óra 40 perctől akadálytalanul zajlik a közlekedés a repülőtéren" - mondta az igazgató.

A hordozható számítógépét egy nő hagyta el, aki a Németországból érkező Tarom géppel utazott, és csak akkor vette észre, hogy hiányzik a laptopja, amikor elfoglalta szállását egy brassói hotelben.

Kapcsolódók

Kimaradt?