Gyanús táska miatt kihívták a tűzszerészeket Sepsiszentgyörgyön

FRISSÍTVE: Egy gazdátlan, gyanús táska keltett kisebb riadalmat csütörtök este Sepsiszentgyörgy központjában. A hatóságok riasztották a tűzszerészeket is. A riasztás hamisnak bizonyult.

A táskát a polgármesteri hivatal és a Bodok szálloda közötti területen hagyta valaki – írja a weradio.ro. A környéket lezárták, a helyszínen csendőrök, rendőrök jelentek meg. Később megérkeztek a tűzoltók, majd a tűzszerészek is.

Egyelőre nem tudni, volt-e ok riadalomra.

FRISSÍTÉS1: Petronela Corodeanu, a Kovászna Megyei Csendőr-felügyelőség szóvivője az Agerpresnek elmondta: a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal és a Nemzeti Bank volt székhelye közötti részen egy "gyanúsnak tűnő csomagot" találtak, a helyszínt biztosították, amíg tisztázzák a helyzetet. 

Sepsiszentgyörgy központját kiürítették, a rendőrség gépkocsikkal lezárta a központba vezető utcákat. A helyszínre egy tűzoltókocsit és a SMURD egy mentőautóját is kirendelték - mondta el Marius Tolvaj, a Kovászna Megyei Készenléti Felügyelőség szóvivője.

FRISSÍTÉS2: Semmilyen veszélyes anyagot nem tartalmazott az Sepsiszentgyörgy központjában talált gyanús csomag. A Román Hírszerző Szolgálat tűzszerészei elvitték a táskát, a központban ismét lehet közlekedni. „Semmilyen veszélyes anyagot nem tartalmazott a csomag. A központban ismét lehet közlekedni” - nyilatkozta az Agerpres hírügynökségnek Petronela Corodeanu, a Kovászna Megyei Csendőr-felügyelőség szóvivője. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?