Második világháborús lövedéket találtak a Borszéki-hágón

Fel nem robbant, minden bizonnyal második világháborús robbanólövedéket találtak szerda reggel Hargita megyében, a 15-ös számú országút mentén, a Borszéki-hágó (Kránga-tető) térségében. A tűzszerész szakemberek biztonságban kiemelték és megsemmisítés céljából elszállították a lövedéket.

Ásási munka közben bukkantak rá a munkások egy fel nem robbant lövedékre szerda reggel a Maroshévíz és Borszék között található Borszéki-hágónál – tájékoztat közleményében a készenléti felügyelőség (ISU).

Az intézményt 9 óra 26 perckor riasztották, és a helyszínre siető tűzszerész-egység megállapította, hogy egy 100 milliméteres kaliberű, feltehetőleg második világháborús robbanólövedékre találtak rá. Kiemelték, elszállították és biztonságba helyezték, a későbbiekben pedig megsemmisítik a szerkezetet.

A felügyelőség emlékezteti a lakosságot, hogy amennyiben fel nem robbant lövedékekre találnak, azonnal értesítsék őket a 112-es segélyhívó számon, ne mozdítsák meg a robbanó szerkezetet és ne próbálják ócskavas-kereskedőknél értékesíteni, ne ütögessék, ne fűrészeljék, ne szedjék szét, és nyílt lángot se használjanak a közelükben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?