Szatmár megyei kislány halt bele a kanyaró szövődményeibe Nagyváradon

Kanyaró szövődményeibe halt bele egy egyéves és kilenc hónapos kislány a nagyváradi városi kórházban – számolt be a news.ro hírügynökség.

A gyermek súlyos állapotban került egy Szatmár megyei községből az egészségügyi intézménybe, de néhány óra múlva meghalt. Florin Maghiar, a kórház orvosigazgatója csütörtökön elmondta, a sokkos állapotban lévő, légzési nehézségekkel küszködő kislányt egyenesen az intenzív osztályra szállították, de már nem tudták életét megmenteni.

Utólag megállapították, hogy a gyermek halálát a kanyaró szövődményei okozták, és az esetet jelentették az egészségügyi minisztériumnak. A járványügyi vizsgálat megállapította, hogy a családnak még 14 gyermeke van, közülük egyiket sem oltották be kanyaró ellen, közülük nyolcan kerültek kórházba február végén a betegség miatt.

Március 3-áig Romániában 3196 kanyarós esetet jegyeztek, a betegségbe vagy szövődményeibe 16-an haltak bele, öten Arad, négyen Temes, hárman-hárman Dolj és Krassó-Szörény megyékben, egy személy Bukarestben hunyt el.

Kapcsolódók

Kimaradt?