Kis Góbé Alap: a csíkszékieknek is kiírták a pályázatot

Megpályázható csütörtöktől a Merkúr üzletlánc csapatsportokat gyermekek körében népszerűsítő támogatási alapja. A Kis Góbé Alapot idéntől a Zöld SzékelyFöld Egyesület pályáztatja a sporttevékenységeket rendszeresen szervező csíkszéki civil szervezetek körében.

A Merkúr üzletlánc a korábbi években kizárólag „hazai” partnerével, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvánnyal pályáztatta a 7–14 éves gyermekek sportolási lehetőségeit segítő alapját. Az alapítványnál az udvarhelyszékiek számára meghirdetett pályázási határidő a napokban lejárt – 26 ezer lejes keretösszegre pályázhattak –, a csíkszékiek számára azonban csak ma nyílt meg. A Zöld SzékelyFöld Egyesülethez március 13-án 15 óráig juttathatják el iratcsomójukat a pályázók.

Az egyesület ugyancsak partner a Merkúr üzletlánccal, a 14 ezer lejes keretösszeg az együttműködésüket képező Közösségi kártya alapból származik. A csapatsport-tevékenységen résztvevő gyermekek étkeztetésére, edzéshez szükséges felszerelésekre, terembérlésre, kupák szervezésére és az azokon való részvételre, valamint bírói díj fedezésére pályázhatnak a civil szervezetek.

„Ha sok szervezet között osztjuk szét a keretösszeget, azzal nagyobb költségvetésű rendezvényeket lehetetlenítünk el. A korábbi tapasztalataink szerint ezért valószínűbbnek tartom, hogy három erősebb pályázat kimeríti az összeget” – nyilatkozta Csonta László, a Zöld SzékelyFöld Egyesült elnöke. A zsűriben a Merkúr és az egyesület képviselője mellett egy harmadik, csíkszéki civil szervezet képviselője is helyet kap. Az eredményhirdetést március 17-re tűzték ki.

Az iratcsomónak tartalmaznia kell a pályázati űrlapot és a költségvetést, továbbá a szervezet adatait (adóigazolvány, alapító okirat, alapszabályzat, törvényszéki bejegyzés). Mindezeket e-mailen is el kell juttatni a pályáztató egyesülethez az info@zoldszekely.ro címre. Ugyanezen a címen vagy a 0742–125368-as telefonszámon bővebb információkhoz juthatnak az érdeklődők.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?