Mozgásra szólítják Csíkszereda lakosságát a Mobilitási Héten

Teniszversennyel, kerékpáros ügyességi versenyekkel szeretné mozgásra bírni idén is a Polgár-Társ Alapítvány a csíkszeredaiakat hétvégén az Európai Mobilitási Hét programsorozat alkalmából. A kilencedik alkalommal szervezett rendezvény pénteken startol a Tömegközlekedés Napjával, ebből az alkalomból pedig ingyen lehet közlekedni a városi buszjáratokon Csíkszereda-szerte.

A szervezők újdonságként plakátversenyt hirdettek meg a mobilitás hetének idei jelmondatával: „Tiszta levegő - Mozdulj érte!" A plakátverseny célja az embereket környezettudatos közlekedésre ösztönözni – számoltak be a szervezők.

Idén is háromnapos, Mobility Open néven futó teniszversenyre hívják a városlakókat, amelyet a Transylvanian Tennis Club szervez, továbbá a már megszokott, 14 év alattiak számára szervezett kerékpáros ügyességi verseny sem marad el szombaton 10 órától a Szabadság téren.

Vasárnap a szervezők kerékpár-túrára várják az érdeklődőket, a Csíkszereda – Fitód – Xántusz kápolna – Xántusz vár – Hosszúaszó – Csíkszentlélek – Csíkszereda útvonalon, amelyet a Zöld SzékelyFöld Egyesület bonyolít le.

„Reméljük, hogy az idő is mellénk áll és minél több embert tudunk bevonni a különböző szabadidős programokba. Természetesen meglepetésekkel, újdonságokkal is készülünk, amelyek majd a rendezvények helyszínén derülnek ki” – mondta el lapunknak Dániel Csilla a Polgár-Társ alapítvány igazgatóhelyettese.

Az alapítvány és partnerszervezetei: a Zöld SzékelyFöld Egyesület és a Transylvanian Tennis Club által tető alá hozott, szeptember 20-22. között zajló programsorozat az Európai Mobilitási Hét kampányához kapcsolódik. A rendezvény általános célkitűzése az európai városok fenntartható mobilitásának elősegítése valamint a városlakók egészségi állapotának és életminőségének javítása, amely hétvégi kikapcsolódási lehetőséget nyújt a mozogni vágyóknak.

Kimaradt?