Rengetegen cseréltek gépkocsi-vezetői jogosítványt Hargita megyében

Jelentősen megnőtt Hargita megyében azon személyek száma, akik ebben az időszakban kell kicserélniük régi vagy lejárt gépjármű-vezetői engedélyüket, de emelkedett a gépjármű-bejegyzések száma is. 

Január és február folyamán 3 548 személy cserélte ki régi jogosítványát, míg a tavalyi év első harmadában összesen 2 419 jogosítványt cseréltek le. 2016-ban átlagosan havi 600 engedélyt újítottak meg a sofőrök, idén pedig a havi átlag eléri az 1 800 újonnan kibocsátott jogosítványt - tájékoztat a Hargita megyei prefektúra szóvivője, Adrian Pănescu. 

A szóvivő azzal magyarázza a kérések számának emelkedését, hogy 2007-ben három hónap alatt körülbelül 10 ezer személy váltott ki európai típusú gépjárművezetői-engedélyt, ezeket pedig most kell megújítani. 

Február elseje óta jelentősen nőtt a gépjármű-bejegyzések száma is. A környezetvédelmi bélyegilleték eltörlése óta 2 551 kérést vettek át, míg tavaly februárban 1 138 bejegyzésre érkezett igénylés. 

A gépjármű-bejegyzés, -átíratás, -törlés, rendszámcsere és törzskönyvezés eljárásainak egyszerűsítése érdekében internetes előjegyzést vezettek be Hargita megyében, amely hatékonynak bizonyult. Jelenleg májusig vannak előjegyzések a rendszerben - mutatott rá Adrian Pănescu.

Kapcsolódók

Kimaradt?