Temesvár polgármestere úgy véli, megérdemelne egy havi 5 ezer eurós fizetést

Temesvár polgármestere, Nicolae Robu úgy véli, megérdemelne egy havi 5 000 eurós fizetést, figyelembe véve a megyeközpontért kifejtett munkája hozamát és az általa elért eredményeket, beleértve az európai uniós programok irányítását is. 

"Nagyobb fizetést szeretnék. Úgy vélem, hogy egy Temesvárhoz hasonló összetett város polgármesterének havonta közel 4-5 000 eurós bére kellene, hogy legyen. Ez lenne a normális bérezési szint a teljesítményekkel és a munka mennyiségével összeegyeztetve. Én a saját helyzetemről beszélek, az általam elért eredményeket más szintű jutalommal kellene honorálni, nem nulla jutalommal, mint most" - nyilatkozta Nicolae Robu keddi sajtótájékoztatóján. 

Az önkormányzati vezető azok után nyilatkozta ezt, hogy a kormány megemelte a közigazgatásban dolgozók bérét. Szerinte "nagyon jó, hogy az emberek többet keresnek", azonban ez a béremelés a helyi költségvetésre hárul, "ami teljesen sportszerűtlen és igazságtalan a kormány részéről", mert plusz terhet ró a helyi költségvetésre. 

A polgármester szerint a kormánynak könnyű azzal dicsekednie, hogy megemeli a béreket, hogyha azt mások pénzéből teszi. Ugyanakkor elégedetlenségét fejezte ki amiatt, hogy a polgármesterek nem részesülnek a béremelésből, csupán a helyi közigazgatásban dolgozó személyek. 

Robu szerint a jelentős teljesítményeket elérő polgármesterek, akik fejlesztik városukat, uniós, norvég és svájci alapokat hívnak le az általuk vezetett települések számára, prémiumot érdemelnének munkájukért. 

A polgármester rámutatott, hogy "egyesek" valószínűleg úgy gondolják, hogy bizonyos polgármesterek kevés pénzből is vagyonokra tettek szert. "Lehet, hogy egyesek képesek erre, de a becsületes emberekre nem gondolunk, azokra, akik számára elképzelhetetlen, hogy őket meg nem illető jövedelemhez jussanak?" - tette fel a kérdést Robu. 

Kapcsolódók

Kimaradt?