Öt elveszített pénztárcát adtak át idén a rendőrségnek a marosvásárhelyiek

Öt talált pénztárcát adtak át év elejétől a helyi rendőrségnek Marosvásárhely lakosai; az elhagyott okiratok és pénz visszaszolgáltatásával polgári öntudatról tesznek tanúbizonyságot a marosvásárhelyiek - véli a helyi rendőrség vezetője.

Valentin Constantin Bretfelean elmondta, az év elejétől a marosvásárhelyi lakosok és a helyi rendőrök öt személynek szolgáltatták vissza elhagyott pénztárcájukat, övtáskájukat vagy kézitáskájukat. „A polgárok átérzik azoknak a lakosoknak a helyzetét, akik elveszítették személyes tárgyaikat, és arra gondolnak, hogy őket is kellemes meglepetés érné, ha visszakapnák ezeket” – jelentette ki a rendőrparancsnok.

Bretfelean felhívta a lakosság figyelmét, hogy vigyázzanak személyes tárgyaikra. Emlékeztetett, hogy sok panasz érkezett a tömegközlekedési járműveken garázdálkodó zsebtolvajok miatt. Ezért kedden 10 órakor megelőző kampányt indítanak, egyenruhás és civil rendőrök is fognak járőrözni a városban.

A legutóbbi szerencsés kárvallott egy szászrégeni lakos, aki múlt hétvégén jelentette a rendőrségen, hogy eltűntek az iratai. Klaus Birthler örömét fejezte ki, hogy vannak jó érzésű állampolgárok, akik visszaszolgáltatják a megtalált tárgyakat tulajdonosaiknak.

A helyi rendőrök minden esetben jegyzőkönyvbe veszik a megtalált pénztárcák, táskák tartalmát és ezt követően szolgáltatják vissza azokat jogos tulajdonosuknak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?