Visszaadta a talált 50 ezer eurót a szíriai menekült Németországban

A nap hőseként ünnepelik a németországi Minden városában a 25 éves szíriai menekültet, aki 50 ezer eurót adott vissza tulajdonosának.

A férfi 100 darab 500 eurós bankjegyet talált egy ruhásszekrény aljában, amelyet egy karitatív szervezettől kapott szegényesen berendezett otthonának bebútorozásához.

A készpénzen kívül a szekrényben felejtett egykori tulajdonosa több takarékbetétkönyvet is, amelyeken összesen több mint 100 ezer euró van. A talált pénzzel a férfi és egy barátja a külföldiekkel foglalkozó hivatalba sietett. A rendőrség próbálja megtalálni a kisebb vagyon jogos tulajdonosát.

"Ez a fiatalember példamutatóan viselkedett, és nagy elismerést érdemel" – írták az észak-rajna-vesztfáliai város rendőrsége keddi közleményében. Előfordul, hogy valaki talál kisebb összeget, és azt leadja, de egy ilyen nagy összeg visszaadása abszolút kivétel – tették hozzá. A férfi tavaly ősszel érkezett Németországba, családja Szíriában maradt.

A rendőrségi közlemény szerény és barátságos fiatalemberként dicsérte a becsületes megtalálót. Most még tanulja a német nyelvet, de később Németországban szeretne továbbtanulni.

Kimaradt?