Raluca Turcan maradt a PNL ügyvivő elnöke

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) országos koordinációs tanácsa megerősítette Raluca Turcant a párt ügyvivő elnöki tisztségében - június 17-re összehívták a párt kongresszusát.

A szavazáson Turcan nagy többséget kapott, csak négy ellenszavazatot és egy tartózkodást regisztráltak. Nagy többséggel erősítették meg Cristian Buşoit is a párt ügyvivő főtitkári tisztségében.

Raluca Turcan azt nyilatkozta, hogy az államfő a PNL partnere, és az is marad. „Meg kell erősítenünk ezt a partnerséget, mert Klaus Johannis az első sorokban küzdött a jogállamért” - jelentette ki a koordinációs tanács ülésén. Úgy értékelte: a PNL egy nehéz időszakát éli. Megjegyezte: a párt „csúfos vereséget” szenvedett a parlamenti választásokon.

A politikus szerint a választási vereség az „összefüggéstelen, tartalom nélküli választási üzenetnek” tulajdonítható. „Vannak értékes embereink, van hitünk, energiánk, csak tőlünk függ, hogy miként használjuk ezeket” - tette hozzá Turcan.

Az ügyvivő elnök bejelentette: a feddhetetlenségi kritériumok lazítására tett javaslatokat egyértelműen elvetette a párt országos politikai bürója. A PNL ezennel célegyenesbe ért, ami a belső választások megszervezését illeti - jelentette be Turcan.

Szerinte az országos kongresszus előtt három témát kell részletesen kidolgozni: az üzleti szféra támogatását, a beruházások ösztönzését és az oktatási és egészségügyi rendszer fejlesztését. A koordinációs tanács június 17-re, Bukarestbe hívta össze a PNL országos kongresszusát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?