Turcan: Dragnea úgy ígérte meg a polgármesterek fizetésemelését, mint „Ceauşescu az erkélyről”

Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke úgy ígérte meg a polgármesterek fizetésének emelését, mint "Nicolae Ceauşescu az erkélyről" - nyilatkozta Raluca Turcan, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ügyvivő elnöke. Turcan azt kérte, sürgősségi eljárással vitassák meg a polgármesterek fizetésére vonatkozó határozatot. 

"Ma ismét a képmutatás legmagasabb fokát láthattuk Dragnea úr részéről. Azokat a helyi elöljárókat hitegette fizetésemeléssel, akik a helyi közösségek döntéseinek terhét cipelik, és akiknek sokszor kevés pénzzel is komoly felelősséget kell vállalniuk. Láttuk, hogy úgy ígérte meg a fizetésemelést a polgármestereknek, mint Nicolae Ceauşescu az erkélyről. És miért mondjuk, hogy ez képmutatás? Mert a PNL tette le a PSD és Dragnea úr asztalára a megyei tanácsok elnökeinek és a polgármesterek fizetésemelésének a megoldását. A polgármestereket és a megyei tanácsok elnökeit megfelelően meg kell fizetnünk azért, hogy megvédjük őket a korrupciótól, hogy ösztönözzük őket a közösségeik sorsának gondozására" - nyilatkozta Turcan. 

Az ügyvivő elnök hozzátette, kérik, hogy a rendeletet sürgősségi eljárással tárgyalja a képviselőház. "Akarjuk látni Dragnea urat, hogy valóban támogatja a fizetések emelését vagy sem? Itt a lehetősége, hogy politikai döntést hozzon, és ne ámítsa tovább se a polgármestereket se a megyei tanácsok elnökeit" - mondta Raluca Turcan. 

Kapcsolódók

Kimaradt?