Drogkereskedő hálózatot számoltak fel Hargita megyében

Tíz személyből álló drogkereskedő hálózatra csaptak le a rendőrök és a szervezett bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) ügyészei csütörtökön Hargita megyében.

A rajtaütésszerű akció keretében a hajnali órákban összesen kilenc házkutatást hajtottak végre Székelyudvarhelyen, Zetelakán és a Maros megyei Mezőpaniton. A rendőrök jelentős mennyiségű, kábítószergyanús port és marihuánát koboztak el, amelyet eladásra szántak a bűnbanda tagjai. Az elkobozott port a kolozsvári rendőrség laboratóriumába küldték elemzésre.

A házkutatások során a gyanúsítottak otthonában nagy mennyiségű készpénzt (lejt, eurót és forintot), drogkereskedéshez használt eszközöket (mérlegeket), fehér fegyvereket (például baseballütőket), mobiltelefonokat találtak.

A rendőrök kilenc személyt állítottak elő, akiknek elkezdődött a kihallgatásuk Csíkszeredában, a DIICOT székhelyén. Nagy kockázatú drogokkal való kereskedéssel és nagy kockázatú drogok birtoklásával, illetve fogyasztásával gyanúsítják őket. A Btk. szerint akár 12 év börtön is kiszabható rájuk – számolt be a Hargita megyei rendőrség.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?