Idén 170 millió lejből gazdálkodik Csíkszereda

Soron kívüli tanácsülésen fogadta el Csíkszereda helyi tanácsa a város éves költségvetését. A 170 millió lejes kiadási költségekből közel 60 millió lejt beruházásokra szánnak.

A megyeszékhely 116,5 millió lejes bevételre számít – ebből 109 millió lej adójellegű bevétel –, ehhez adódik hozzá 52,7 millió lej a tavalyi többletből. A bevételi érték így egyenlítődik ki a kiadási 169,2 millió lejes oldallal. 110,5 millió lejt a működési költségek emésztenek fel, 58,5 millió lej pedig beruházásokra jut. A polgármester megjegyezte, hogy a bérköltségek összértéke majdnem eléri a beruházásokét, ennek hozzávetőleg 80 százalékát egyébként a tanügyben dolgozók bérezésére fordítják.

Ráduly Róbert Kálmán polgármester kiemelte, hogy lassan a város szégyenévé válik az, hogy a Zsögödi Nagy Imre utca felújítását még mindig nem sikerült befejezni. Mint mondta „ha törik, ha szakad, ha esik, ha fúj”, idén 8 millió lejbe kerülő a munkálatot mindenképpen be kell fejezni. Emellett utak szempontjából a város észak–keleti irányú terelőútjának megvalósítása élvez prioritást, ez a beruházás hozzávetőleg 6 millió lejbe kerül.

„Ágazatonként” az oktatásra fordítanak a legtöbb pénzt, 57,8 millió lejt, utakra és szállításra 30,3 millió lejt, művelődésre és szabadidőre 25,2 milliót, lakásra és közszolgáltatásra pedig 16,7 milliót, míg a polgármesteri hivatalra 10,1 millió lejt szánnak. A fenti összegek működési költségeket és beruházásokat is tartalmaznak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?