A koalíció szerdai gyűlésén döntenek a két új miniszter személyéről

A kormánykoalíciót képező két alakulat, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) szerdai gyűlésén jelölik majd ki azt a két személyt, akiket az igazságügyi, illetve a kis és közepes vállalkozásokért felelős minisztérium élére javasolnak - nyilatkozta Liviu Dragnea PSD-elnök. 

„Beszéltem ma este a miniszterelnökkel, és egyeztetni fogok Tăriceanuval, valamint Daniel Constantinnal is, hogy szerdán üljünk össze egy gyűlésre, beszéljünk a javaslatokról. A két alakulat illetékes testületei lehetőleg még szerdán jóvá kellene hogy hagyják ezeket, hogy aztán elindíthassuk az alkotmányos és törvényes eljárást. A kormányfőnek is vannak javaslatai, nekünk is” – mondta Dragnea a Románia TV vasárnap esti műsorában. 

A pártelnök hangsúlyozta, az igazságügyi miniszternek „nagyon jó önéletrajzzal kell rendelkeznie”, alkalmasnak kell lennie a nemzetközi intézményekkel való kapcsolattartásra, tapasztalattal kell bírnia ezen a területen, behatóan ismernie kell az alkotmányt és az alkotmánybíróság döntéseit, illetve képesnek kell lennie a vonatkozó törvénykezéssel kapcsolatos problémákról szóló vita levezetésére. Dragnea hozzátette, elképzelhetőnek tartja azt is, hogy „a politikától független személy” vezesse az igazságügyi minisztériumot, amennyiben az illető megfelel az általa felsorolt követelményeknek. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?