Szerdán szavaz a parlament a bizalmatlansági indítványról

Szerdán szavaz a parlament az ellenzék által benyújtott bizalmatlansági indítványról – így döntött hétfői együttes ülésén a két ház házbizottsága.

Cătălin Predoiu liberális képviselő hétfőn felolvasta a parlament plénumában a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által kezdeményezett A Grindeanu-kabinet - a nemzettel dacoló kormány. Ne törvényesítsétek a lopást Romániában című bizalmatlansági indítványt.

Eugen Tomac, a Népi Mozgalom Pártja (PMP) részéről bejelentette: a PMP mind a 25 parlamenti képviselője támogatja az indítványt. Az RMDSZ még nem foglalt állást az előterjesztéssel kapcsolatban.

Az ülést vezető szociáldemokrata Gabriel Vlase bejelentette, a képviselőház és a szenátus házbizottságai úgy döntöttek, hogy a bizalmatlansági indítványt szerdán tárgyalja meg a parlament plénuma. A Grindeanu-kabinet - a nemzettel dacoló kormány. Ne törvényesítsétek a lopást Romániában című indítványt múlt szerdán nyújtották be.

Az indítványban a PNL és az USR követeli, hogy Sorin Grindeanu vállalja a felelősséget az elkövetett „hibákért”, a Btk.-t módosító kormányrendeletért, és mondjon le miniszterelnöki tisztségéről. A kormánypártoknak kényelmes többségük van a parlamentben.

Kapcsolódók

Kimaradt?