Sok kisgyerekes család vonult ki Marosvásárhelyen

A tegnap este is kivonultunk az utcára és ma is ki fogunk menni – mondta egy családos édesapa a Maszolnak, aki két kisgyerekével minden alkalommal kint tüntetett Marosvásárhely főterén, csütörtök este is kint volt és tervezi, hogy a többi estéken is ott lesz.

„Sokan azt mondják, nem érint minket, magyarokat ez, pedig nem így van. Ha ilyesmi megtörténhet, mi lesz, amikor a kényes magyar kérdések jönnek?” – tette fel a kérdést arra a kérdésre, hogy még mindig sokan vannak, akik azt tartják, nem érdemes az utcára vonulni.

Marosvásárhelyen arra számítanak, hogy péntek, illetve szombat este még többen lesznek, akik kimennek az utcára hangjukat hallatni. A csütörtök esti tiltakozáson még több kisgyerekes család vonult ki, gyerekeik szüleik nyakában ültek, onnan figyelték az eseményeket. Békés tüntetés volt, incidens nem történt, a tiltakozók között virágokat osztogattak.

“Ki kell jönnie mindenkinek, magyaroknak is, mert mikor tényleg baj lesz a kisebbségi jogainkkal, akkor pisloghatunk majd. Nem kell szeretni a románokat, de most jó dolog miatt állnak ki, és ha mi, mint mindig, passzívan szemléljük az eseményeket, hogyan akarjuk itthon érezni magunkat” – fogalmazott egy másik tüntető. “Itthon akarjuk érezni magunkat, civilként is ki kell állnunk, magunkért, a társadalomért, a közösségünkért” – mondta.

Míg első este háromezer résztvevőről beszéltek, csütörtökön hatezerről, péntek este tízezernél is több tiltakozóra számítanak Marosvásárhelyen. A tüntetők a főtérről elindultak és bejárták a város lakónegyedeit, a főbb utcákon vonultak végig arra biztatva mindenkit, hogy csatlakozzanak hozzájuk.

Kapcsolódók

Kimaradt?