Incidensekkel ért véget a bukaresti tüntetés, sérültek is vannak

A bukaresti tüntetőknek egy elszigetelt, agresszív csoportja petárdákkal támadta a rendfenntartó erőket a szerda esti demonstráción. Néhányukat a földre teperték és utólag a csendőrség gépkocsijaival elszállították a helyszínről.

Az Agerpres beszámolója szerint tüntetők egy csoportja, amely - a csendőrség szerint - fővárosi futballcsapatok szurkolóiból állt, petárdákkal, palackokkal és kövekkel dobálták a csendőröket. A csendőrök ívzágyúkkal és könnygázzal válaszoltak. Végül a csoportot feloszlatták.

A csendőrök elfoglalták a kormánypalota előtti teret, a tüntetésnek vége lett. Georgian Enache, a fővárosi csendőrség szóvivője elmondta: összesen körülbelül 20 agresszívan megnyilvánuló személyt vettek őrizetbe.

A bukaresti tiltakozó akció során öt személy - két csendőr és három civil - megsebesült. Mindannyiukat kórházba szállították, sérülésük nem súlyos - közölte Raed Arafat államtitkár.

FRISSÍTÉS: Több mint 60 személyt állítottak elő kihallgatásra a szerda esti tüntetésen törrtént incidensekkel kapcsolatban - jelentette be a fővárosi rendőrség. Az első kerületi ügyészség vezetésével bántalmazás és közrendháborítás gyanújával folyik vizsgálat. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?