Mexikói fal: elhárította az amerikai nagykövet a „romakirály” ajánlatát

Donald Trump vélhetően azt szeretné, ha amerikaiak építenék a Mexikó és az USA közötti falat – reagált az Egyesült Államok nagykövete Cioabă „király” ajánlatára.

Hans Klemm, az Egyesült Államok bukaresti nagykövete azt nyilatkozta kedden Galacon, hogy nem volt tudomása arról a levélről, amit az önmagát a romák nemzetközi királyává kikiáltott Dorin Cioabă intézett az amerikai elnökhöz, felajánlva Donald Trumpnak, hogy a romák megépítik a Mexikó és az USA közötti falat, de úgy véli, az amerikai elnök vélhetően azt szeretné, hogy a falat amerikaiak építsék.

"Nem kommentálhatom a levelet, de Trump államfő korábbi nyilatkozatai alapján úgy vélem, hogy az elnök azt szeretné, hogy a falat amerikaiak építsék fel" - mondta Klemm.

Az önmagát a romák nemzetközi királyává kikiáltott Dorin Cioabă, levelet intézett Donald Trumphoz, amelyben felajánlotta, hogy a romák megépítik a Mexikó és az USA közötti falat, mert nincs munkájuk, és "gyenge" az anyagi helyzetük. Cioabă levelében arról biztosította Trumpot, hogy a romák nagyon jó szakemberek, és olcsón dolgoznak.

Donald Trump január 25-én rendelte el egy fal építését a 3.200 kilométer hosszú mexikói határon. Az Egyesült Államok elnöke közölte: a fal tervezését már elkezdték, kivitelezéséhez hat hónapon belül hozzálátnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?