Felmelegedés várható szerdán és csütörtökön

Enyhén felmelegszik az idő szerdán és csütörtökön, de az ország központi, déli és keleti részén továbbra is hideg reggelekre és éjszakákra lehet számítani.

Szerdán változékony lesz az égbolt, főleg nyugaton és észak-nyugaton sűrűsödik be időnként a felhőzet, itt reggel, illetve éjszaka esőre, vékony talajmenti jégrétegre is lehet számítani, a hegyekben pedig havas eső is előfordulhat. Az ország déli és keleti részének alacsonyabban fekvő területein ködre, zúzmarára, szemerkélő esőre számíthatunk, aminek kövekeztében itt is jégréteg képződhet a talaj mentén. A csúcsértékek mínusz 5 és 9 fok, a legalacsonyabb hőmérsékleti értékek pedig mínusz 10 és 2 fok között mozognak majd.Csütörtökön tovább melegszik az idő, a Kárpátok gyűrűjében az erre az időszakra jellemzőhöz közeledik majd a levegő hőmérséklete. Az ország nyugati, központi és északi részén helyenként felhős lesz az ég, időnként elered az eső, a hegyekben havasesőre is számítani lehet.

Csütörtök éjszaka főként Máramarosban és a Keleti Kárpátok északi részén várható csapadék, Moldova és Erdély északi részén jégréteg-képződéssel is számolni kell. Az alacsonyabban fekvő területeken köd várható, helyenként szemerkélő eső, hószállingózás is lesz, ami szintén elősegíti a jégképződést.

Csütörtökön 3 és 13 Cesius fok között mozognak majd a csúcsértékek, a ködborította területeken 1-2 fokkal hidegebb lesz. A várható legalacsonyabb hőmérsékleti értékek mínusz 6 és 4 fok között lesznek.

Kapcsolódók

Kimaradt?