Időjárás: a hét második felében jelentős enyhülés várható

Alacsony hőmérsékleti értékekkel búcsúzik az év első hónapja, február első napjaiban azonban enyhe felmelegedésre lehet számítani az egész országban.

Hétfőn a Kárpátokon kívüli területeken hideg, ködös idő lesz, helyenként jégkéreg képződhet az utakon. Az ország többi részén változó lesz az idő, ködre csak elvétve kell számítani, a nappali hőmérséklet az időszaknak megfelelően alakul, így a minimális értékek -17/-3 fok között, a maximálisak -5 fok körül váltakoznak.

Kedden marad a hideg idő az egész országban, különösen Erdélyben lesznek a reggeli órákban alacsony hőmérsékleti értékek. Az égbolt napközben változó lesz, Bánságban és Moldovában erős szélfúvások is előfordulhatnak. A maximális hőmérsékleti értékek -4 (Erdélyben és Olténiában) és 6 (Nyugati-dombvidék) fok között alakulnak.

Szerdán enyhe hőmérséklet-emelkedés észlelhető ugyan az előző időszakhoz képest, de azért hidegre kell számítani az ország legtöbb régiójában. A magasabban fekvő területeken az égbolt változó lesz. Helyenként a nyugaton enyhe esőzés is kialakulhat az esti, éjszakai órákban. A hőmérő higanyszála nulla fok fölé emelkedik majd a Nyugati-dombvidéken, máshol a -13/-5 fok közötti értékek dominálnak.

Csütörtökön főleg a hegyvidéken várható enyhe felmelegedés, felhős lesz az égbolt az ország nyugati és észak-nyugati területein, ahol helyenként enyhe esőzés is előfordulhat. Délen és keleten ködre és szitáló esőre kell számítani. A minimális hőmérsékleti értékek -8/2 fok között, a maximálisak -4/11 fok között alakulnak.

A hét végén folytatódik az enyhe felmelegedés az egész országban, főleg a dombos és hegyes vidékeken, ahol a februárban megszokotthoz képest melegebb idő lesz.

Kimaradt?