Szülőföldön magyarul: jelentősen nőtt a támogatás összege

Keddtől már benyújthatók a Szülőföldön magyarul pályázatok, jó hír, hogy nőtt az oktatási-nevelési támogatás összege - tájékoztat közleményében Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor.

A pályázatokat a 2016/2017-es tanévre március 17-ig lehet beadni. Míg idén az oktatási-nevelési támogatás összege 22 400 forintnak megfelelő összeg (körülbelül 322 lej), azaz 5 200 forinttal (85 lejjel) több, addig a hallgatói támogatás összege nem változott. 

Tavaly az oktatási-nevelési támogatás összege 237 lej, a hallgatói támogatásé 40 lej volt. A magyar kormány a támogatást 2013-ban csökkentette le 22 400 forintról 17 200 forintra. 

A pályázat leadásához kötelező melléklet az igénylő szülő érvényes személyazonossági másolata, a gyermek érvényes személyazonossági másolata vagy születési bizonyítvány másolata, igazolás a tanintézménytől, amely tartalmazza az oktatás nyelvét, valamint az igazolatlan órák számát, és amennyiben a szülő családneve nem egyezik a gyermek családnevével, ezt indokló irat - olvasható a közleményben. 

Az igénylő szülő minden gyermeket, aki után igénylést nyújt be, egy adatlapon feltüntethet. Bővebb információkat a pályázatról, itt találhat.

Kapcsolódók

Kimaradt?