Már utalják az oktatási-nevelési támogatást

Pénteken elkezdődik és október 14-éig tart a Szülőföldön magyarul oktatási-nevelési program támogatásainak folyósítása – közölte Kovács-Ferenczi Noémi programkoordinátor. A támogatásokat az igénylők ábécésorrendben kapják meg.

A Krónika beszámolója szerint első körben idén is azoknak utalják a pénzt, akik már rendelkeznek erre a célra szánt OTP-bankkártyával. A támogatást kérelmező egyetemisták szintén október 14-én kapják meg a pénzüket.

Akik most kérvényezték először a segélyt, és nem rendelkeznek még erre a célra szánt bankkártyával, az értesítőlevélben közölt dátumon kell a bankban átvenniük a kártyát. Ők csak október második felében kaphatják meg a pénzt.

Idén 152 002-en igényelték a nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást. Ebből 150 437 személynek jóváhagyták a kérelmét a – magyar kormány támogatását folyósító – Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. irodáiban.

A nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást 148 836 tanuló és óvodás kapja. Összege 237 lej, a hallgatói támogatásé 40 lej.

Kapcsolódók

Kimaradt?