Előzetes letartóztatásba helyezték a marosvásárhelyi lövöldözőt

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte hétfő este a Maros Megyei Törvényszék azt a férfit, aki vadászfegyverével lelőtte a volt élettársát Marosvásárhelyen.

Az igazságügyi minisztérium honlapján közzétett ítéletben a gyanúsított nevének csak kezdőbetűi (Sz. I. M.) szerepelnek. A marosvásárhelyi sajtó szerint Szász Imre Mártonról van szó, akiről fotó is található az áldozat Facebook-oldalán azokból az időkből, amikor még együtt voltak. A férfi kérte, hogy házi őrizetbe helyezzék, de ezt a törvényszék elutasította.

Amint arról a Maszol is tudósított, a 30 éves férfi vasárnap este rontott be a marosvásárhelyi Lorenz bárba, engedély nélkül birtokolt vadászfegyverrel rálőtt a volt barátnőjére, és megsebesített egy fiatalembert is. Hétfőn a Maros megyei törvényszéki ügyészség szóvivője megerősítette, hogy a férfi féltékenységből ölt.

A nő korábban a rendőrségtől is védelmet kért, mert a volt élettársa többször bántalmazta, miután szakítottak. Van egy 2,5 éves közös gyerekekük is, akit a helyi sajtó szerint az anyai nagyszülei vettek gondozásba.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?