Hivatalos: féltékenységből ölte meg a volt élettársa a marosvásárhelyi Emesét

A volt élettársa ölte meg féltékenységből vasárnap este a marosvásárhelyi Lorenz bár alkalmazottját – erősítette meg hétfőn a Maros megyei törvényszéki ügyészség szóvivője.

Valentina Gândilă elmondta, a 30 éves férfi az engedély nélkül birtokolt vadászfegyverével ejtett halálos sebet a 28 éves nőn. A tettest még vasárnap este őrizetbe vették, szándékos emberöléssel gyanúsítják. Hétfőn az ügyészek az előzetes letartóztatását kérték a bíróságtól.

Korábban megírtuk, hogy a 28 éves Emese egy ideje szakított az élettársával, akivel egy 2,5 éves gyerekekük is van. A Maros megyei rendőrség szóvivője, Andreea Pop elmondta, a nő egy héttel ezelőtt a rendőrségtől kért védelmet 112-es segélyhívó számon, mert a férfi üldözte és bántalmazta. Akkor fenyegetés és ütlegelés gyanújával vizsgálatot indítottak ellene. A nő múlt szerdán egy ügyvédtől kért tanácsot, mert távoltartási végzést szeretett volna kérni a testi épsége megóvása érdekében.

A 30 éves férfi vasárnap este rontott be a Lorenz bárba, rálőtt Emesére, de megsebesített egy fiatalembert is. A nő egy órával később halt meg kórházban, a tüdejét fúrta át a lövedék. A lábán megsebesített fiatalember a bár egyik vendége volt, ügyészségi források szerint nem volt köze az áldozathoz.

Kapcsolódók

Kimaradt?