Több ezer hegedű semmisült meg a maroshévízi üzemben

Hozzávetőlegesen 4 ezer hegedű semmisült meg a szászrégeni hangszergyár maroshévízi üzemében hétfő este kiütött tűzben. Csaknem 90 személy vett részt az oltási munkálatokban, a becsült kár értéke 1 millió lej. 

A Hargita megyei készenléti felügyelőség sajtószóvivője, Alina Ciobotariu az Agerpres hírügynökségnek elmondta, a 2 ezer négyzetméteres felületű hangszergyártó részleg várt a lángok martalékává, a helyiségben hozzávetőlegesen 4 ezer hegedű és számos munkaeszközt raktároztak el. Emellett leégett a termelőcsarnok és a nyersanyagraktár tetőzete, körülbelül 3720 négyzetméteren. 

A tűzoltók szerint a tüzet rövidzárlat okozta, amelyet a feszültség alatt hagyott munkagépek idéztek elő. Az okozott kárt 1 millió lejre, a tűzoltók által kimentett javak értékét 1,5 millió lejre becsülik. 

Az oltási munkálatokban a Hargita és Maros megyei készenléti felügyelőség 45 tűzoltója, további 26 borszéki, gyergyószárhegyi, salamási és gyergyóvárhegyi önkéntes tűzoltó, valamint az üzem 15 alkalmazottja vett részt. Az oltást nehezítette a mínusz 15 Celsius-fokos hőmérséklet és a sűrű füst, illetve a nagy mennyiségű gyúlékony anyag. 

A szóvivő szerint emberi áldozatot nem követelt a tűzvész. Azt egyelőre nem tudni, volt-e biztosítása a tulajdonosnak tűzesetre.

Kapcsolódók

Kimaradt?