Ötmillió euró értékű ékszereket lopott el egy román tolvaj Párizsban

Őrizetbe vettek szombaton Ploiești-en egy fiatalembert, aki 5 millió euró értékű ékszereket lopott el egy párizsi ékszerboltból.

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészég (DIICOT) tájékoztatása szerint a 24 éves George Ploscaru múlt év végén, december 30-án követte el a bűncselekményt a francia fővárosban, azóta nemzetközi körözés alatt állt.

A fiatalember egy gazdag izraeli állampolgár ékszerbecsüsének adta ki magát. Az üzletben azt mondta, hogy megbízója nevében szeretne két gyémántot és két gyűrűt vásárolni. Kihasználva az alkalmazottak figyelmetlenségét, hamisítványokra cserélte a négy ékszert, majd arra hivatkozva, hogy később visszatér, eltávozott az 5,2 millió értékű gyűrűkkel és gyémántokkal.

Az ügyészség szerint a tolvajnak két szerb állampolgárságú segítőtársa volt, akiket az egyezség szerint a zsákmány fele, egy gyűrű és egy gyémánt illette meg. Őrizetbe vétele előtt George Ploscarunak sikerült értékesítenie az egyik gyémántot. A gyűrűt külföldi állampolgároknak akarta eladni a bukaresti Radisson Blu hotelben, de nem tudtak megegyezni az árban. Az ékszer elő is került a fiatalembernél tartott házkutatáskor.

A tolvajt bűnszövetkezet létrehozásával is gyanúsítják. Vizsgálat zajlik az élettársa, egy ploiești-i nő ellen is.

Kapcsolódók

Kimaradt?