Marosvásárhely: a katolikus gimnázium nem szerepel a beiskolázási tervben

Az RMDSZ tanácsosai bejelentették pénteken a marosvásárhelyi tanács rendkívüli ülésén, hogy nem szavazzák meg a beiskolázási tervet, mert a dokumentumban nem szerepel a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum.

Ismert, hogy az iskola beindításának körülményeit az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vizsgálja. „Szeretnénk tudni, hogy miért nem terjesztették elő a beiskolázási tervet és reméljük, hogy ez az egész nem egy másik játék része. Arra kérjük a polgármestert, hogy világosan foglaljon állást az ügyben, mert egy hatalmas szakadékot észlelünk a kijelentései és cselekedetei között” – olvasható az RMDSZ állásfoglalásában.

A szövetség tanácsosai szerint kiderült, hogy nem csak az Unirea líceum szülői bizottsága, hanem a polgármesteri hivatal is megtámadta a bíróságon azt a döntést, amelynek köszönhetően a Bolyai Farkas Líceum katolikus osztályait átvette a Római Katolikus Teológiai Líceum. Felidézik: a helyi tanács legutolsó ülésén a polgármester személyesen biztosította a katolikus gimnázium szülői közösségét arról, hogy nincs amitől tartaniuk és számíthatnak a segítségére. „Éppen ezért tiszta, következetes tetteket várunk a város vezetőitől” – mutatnak rá az RMDSZ tanácsosai.

Az ülésen néhány szülő „ne játsszatok gyerekeink jövőjével" feliratú pólóban vett részt. Claudiu Maior, a marosvásárhelyi polgármester tanácsosa arról biztosította őket, hogy a katolikus gimnázium helyzetét jövő héten megtárgyalják egy olyan tanácskozáson, amelyre meghívják a tanfelügyelőség képviselőit is.

„Mindenkit biztosíthatok, hogy a marosvásárhelyi polgármesteri hivatalnak nem áll érdekében indokolatlan feszültségek gerjesztése. Dolgozunk azon, hogy mindenki számára elfogadható megoldást találjunk” - nyilatkozta Claudiu Maior. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?