Szerdáig tart a rendkívüli hideg Romániában

Szerdáig marad a rendkívüli hideg időjárás az országban. Kedd hajnalban – 26 fok is lehet a meteorológusok előrejelzései szerint.

Hétfőn a legnagyobb hőmérsékleti értékek – 16 és – 7 fok, a legalacsonyabbak – 26 és – 10 fok között ingadoznak majd. Borús lesz az ég, főként az ország északi részében várható havazás, máshol csak elszórtan lesz csapadékhullás. Hegyvidéken viharos ereje lehet a szélnek.

A meteorológusok szerint kedden is marad a csikorgó fagy, a reggeli órákban főként az ország központi, déli és délkeleti régióiban lesz nagyon hideg. A maximális hőmérsékleti értékek – 15 és – 4 fok, a legalacsonyabbak – 26 és – 7 fok között váltakoznak majd. Havazás csak elszórtan várható Dobrudzsában, Munténiában és Moldova déli részén.

Szerdán valamelyest enyhül az idő, de továbbra is hidegebb lesz a január eleji sokéves átlagnál. A legnagyobb hőmérsékleti értékek – 16 és – 4 fok között ingadoznak majd, több régióban – 20 fok alá hűl le a levegő a hajnali órákban. A délkeleti, keleti megyében havazás, a hegyekben hóvihar várható.

Kapcsolódók

Kimaradt?