Nagy buli volt szilveszterkor Arad és Nagyszeben főterén

Több ezer ember töltötte a szilveszter éjszakát a nagyszebeni Nagypiac téren, ahol felelevenítették, hogy tíz évvel ezelőtt, országos premierként, Nagyszeben Európa Kulturális fővárosává vált. 

"Nagyszerű hangulat van (...). Tíz éve, hogy kulturális főváros voltunk. (...) BÚÉK Nagyszeben, BÚÉK nagyszebeniek, BÚÉK ide látogatók" - mondta Astrid Fodor polgármester. 

A jó hangulatról a Uriah Heep gondosodott, a tűzijáték után a Carla's Dream zenélt, akik azonban a hangosítás mínusz 12 Celsius-fokban meghibásodott kábelei miatt, késéssel kezdték koncertjüket. 

Tíz évvel ezelőtt Frank-Walter Steinmeier német külügyminiszter és Olli Rehn, bővítésért felelő uniós biztos üdvözölte Romániát az Európai Unióban. 

Nagyszeben 2007-ben Luxemburggal együtt lett Európa Kulturális fővárosa. Ez volt az első eset, hogy román település volt a kontinens kulturális fővárosa. Ilyenre legközelebb 2021-ben kerül sor, amikor Temesvár tölti be ezt a megtisztelő szerepet.

Aradon a Forradalom téren koccintottak

Több ezer ember ünnepelt az aradi Forradalom téren, noha a hőmérő higanyszála jóval nulla alá süllyedt. 

Akik bevállalták a hideget, azok a Forradalom téren koccintottak az új esztendőre. 

Újév éjszakáján helyi csapatok zenéltek Arad központjában: a Nova Band, Hidro Grup 8 és a Q Band & Claudia Iuga. 

Az utcai szilvesztert 50.000 lejjel támogatta a helyi tanács. 

Egy perccel éjfél előtt Gheorghe Falcă polgármester kívánt boldog új évet az egybegyűlteknek, ezt 15 perces tűzijáték követte. 

A mulatók több mint 10 tonna szemetet hagytak maguk után az utcákon.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?