Előkészítettek egy irodát a Victoria-palotában Sorin Grindeanunak

Sorin Grindeanu kijelölt miniszterelnök rendelkezésére bocsátottak egy irodát a Victoria-palota első emeletén, hogy a kinevezési eljárás befejezéséig ott dolgozhasson - közölték az Agerpres hírügynökséggel hivatalos források. 

Az idézett forrás szerint Dacian Cioloş miniszterelnök tovább folytatja tevékenységét egészen addig, amíg a PSD-ALDE koalíció kijelölt miniszterelnökét, Sorin Grindeanut beiktatják.

Dacian Cioloş miniszterelnök jövő hétre készíti el tevékenységi mérlegét, egyelőre nem jelölték ki azt a napot, amikor beszámol tevékenységéről - állítják az idézett források.

Klaus Johannis államfő péntek reggel írta alá a rendeletet, amellyel kormányalakítási megbízást adott Sorin Grindeanunak. A rendelet pénteken meg is jelent a Hivatalos Közlönyben. Sorin Grindeanut szerdán jelölte a kormányfői tisztségre a Szociáldemokrata Párt és a Liberálisok és Demokraták Szövetsége alkotta koalíció, miután Sevil Shhaideh kinevezését elutasította az elnök. Az államfő csütörtökön találkozott Grindeanuval a Cotroceni-palotában. 

Kapcsolódók

Kimaradt?